Software4manufactuers
Image default
Business / Other

Wat is EHRM Software en is het interessant voor jouw bedrijf?

Met het gebruik van EHRM kunnen een hoop processen rondom personeelszaken verder geoptimaliseerd worden. Door gebruik te maken van nieuwe technologieën hoeven HR-managers minder tijd te besteden aan operationele zaken, waardoor meer tijd vrijkomt voor belangrijke kerntaken. Maar wat is EHRM precies en welke voordelen biedt het?

Een korte uitleg over EHRM Software

EHRM is een afkorting voor Elektronisch Human Resource Management. Het houdt in dat het originele HRM systeem online is geïnstalleerd. Het is dus een web gebaseerde variant van de traditionele software. Bekijk bijvoorbeeld eens de software van AFAS op: https://www.afas.nl/software/ehrm. Door gebruik te maken van deze software kunnen administratieve werkzaamheden geautomatiseerd worden en kunnen medewerkers een hoop zelf doen. Hierdoor verandert de taak van de HR-manager, die nu meer tijd heeft voor het aanpakken van strategische thema’s op het gebied van HR.

Belangrijke voordelen van EHRM

EHRM biedt vele voordelen voor zowel werknemers, managers en de personeelsafdeling. Doordat nu de hele afdeling wordt betrokken bij het personeelsmanagement, kunnen ook een hoop taken gedeeld worden. Dit systeem, waarbij medewerkers een hoop zelf kunnen regelen, wordt ook wel ESS genoemd: Employee Self Service. Hierbij kunnen werknemers zelf een aantal operationele taken overnemen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • Het aanvragen van vakantiedagen
  • Verzuim melden
  • Een declaratie indienen
  • Plannen van functioneringsgesprekken

Relevante HR informatie is voor iedereen inzichtelijk en toegankelijk, wat zorgt voor een hogere mate van transparantie. De hele organisatie is sneller op de hoogte, waardoor het zal leiden tot tijd- en kostenbesparing. Daarnaast kunnen medewerkers dus zelf hun eigen gegevens veranderen, wat zal zorgen voor minder foutieve gegevens.

Manager Self Service

Naast de ESS bevat de EHRM software ook de MSS, de Manager Self Service. Hiermee kan een manager het hele management team meer bij de taken van het HR betrekken. De HR manager is hierbij de schakel tussen de medewerker en de administratie, Via MSS kan de manager bijvoorbeeld ook verzoeken en ESS aanvragen behandelen en accepteren.

Een meer strategische taak voor de HR manager

Doordat de HR manager en de afdeling een stuk minder administratieve taken hoeven uit te voeren, zullen de werkzaamheden ook verschuiven. Deze zullen een meer strategische aard aannemen. Doordat de afdeling voorzien is van actuele data kan er op een gemakkelijke manier advies worden gegeven over de koers van human resource binnen het bedrijf.

EHRM software wordt de afgelopen jaren steeds vaker gebruikt en is door de vele voordelen ook zeker een relevante optie voor jouw bedrijf.