Software4manufactuers
Image default
Business / Transportation and Logistics

Taxicentrale Leiderdorp

 

In Leiderdorp is het voor taxicentrales steeds moeilijker om te laten zien dat ze een andere organisatie zijn en door de implementatie van nieuwe minimumeisen die voor alle taxicentrales gelden zijn de verschillen tussen taxibedrijven ook iets minder groot geworden. Toch zijn er nog fundamentele verschillen tussen taxicentrales die op het eerste gezicht niet meer zichtbaar zijn. Het is van belang uitzonderlijke kwaliteiten aan de hand van goede service aan te tonen, zoals het taxibedrijf Taxi Centrale Leiden bijvoorbeeld zeer goed doet.

Minimumvereisten – taxicentrales Leiderdorp

Wat lastig is voor de taxicentrales, maar positief voor de klanten in Leiderdorp, is dat er een minimumkwaliteit is opgelegd aan taxibedrijven. Dit heeft ervoor gezorgd dat taxi’s veel veiliger zijn geworden, maar het lastiger is geworden taxi’s te onderscheiden. Er zijn twee zaken geïmplementeerd die nagaan of de minimumvereisten door taxicentrales worden nageleefd:

De Taxameter legt vast hoeveel en hoe lang er wordt gereden en welk tarief de chauffeur van de taxi moet rekenen aan de klant.

De Boordcomputer vereist in eerste instantie informatie en identificatie van de chauffeur van de taxi, om zo te verzekeren dat het een chauffeur met rijbewijs is die voor de taxicentrale in Leiderdorp rijdt.

Mocht het Kiwa – de organisatie die deze gegevens in de gaten houdt – erachter komen dat er niet aan de minimumeisen is voldaan, hangt er een grote boete in de lucht voor de taxicentrale en chauffeur van de taxi uit Leiderdorp.

Verschil in services taxibedrijven

De impact van alle minimumvereisten op hoe de markt er nu uit ziet is natuurlijk enorm, echter is het nu nog steeds zo dat de service van veel rijcentrales en hun taxi’s niet veel veranderd is. Omdat de prijsverschillen niet meer groot zijn en de mindere taxibedrijven ervoor gezorgd hebben dat hun service in elk geval genoeg verbeterd is, is dit voor de consument niet altijd meer goed te zien. Waar het nog wel aan te merken is welk taxibedrijf nou beter is, is natuurlijk wanneer u in de taxi hebt gezeten. De uitstraling van de taxi is wat dat betreft een visitekaartje voor de service. Online zijn er echter nog veel meer stappen te zetten. Taxi Centrale Leiden is een taxibedrijf dat hier goed op heeft ingespeeld en maakt het maken van een afspraak erg laagdrempelig. Blijf vooral niet zoeken en maak direct een afspraak!