Software4manufactuers
Image default
Business / Transportation and Logistics

Geld besparen op het verzenden van uw pakket doet u zo!

Heeft u een eigen webshop of werkt u voor een webshop en wilt u geld besparen op het verzenden van de pakketten? Lees dan dit artikel. Omdat een webshop dagelijks pakketten moet versturen naar zijn klanten, is dit een grote kostenpost. Daarom zou het fijn zijn als hier op bespaard kan worden. Door het toepassen van een aantal simpele tips, zorgt u dat de verzendkosten van uw webshop zullen dalen.

Kijk verder dan huidig postbedrijf

Het verschil in de prijzen die verschillende postbedrijven hanteren is redelijk groot. Kijk daarom eens verder dan uw voormalige postbedrijf en bekijk de prijzen van andere postbedrijven. Heeft u een goedkoper postbedrijf gevonden? Stap dan niet meteen over en ga eerst na of dit postbedrijf betrouwbaar is. Verzendt bijvoorbeeld eerst een aantal pakketten met het goedkopere postbedrijf om na te gaan of ze wel echt doen wat ze beloven en stap daarna pas volledig over.

Past het pakket door de brievenbus?

Ga voor het verzenden van uw pakket altijd na of het nodig is om deze in een doos te versturen. Wanneer een pakket door de brievenbus past, is het vaak veel goedkoper om het product in een envelop te verzenden. Het enige nadeel bij brievenbuspost is dat deze niet met Track & Trace kan worden verzonden en dit vinden de meeste consumenten tegenwoordig wel fijn.

Verstuur samen met andere bedrijven

Als uw bedrijf op een locatie gevestigd is waar (veel) andere webshops gevestigd zijn, kan het handig zijn om met deze webshops de pakketten samen te versturen. Bij veel postbedrijven krijg je namelijk extra korting wanneer je meer pakketten verstuurt. Bundel daarom de post met andere webshops bij u in de beurt en krijg kwantumkorting.

Voor goedkoop verpakkingsmateriaal kunt u terecht Verpakking Voordeel. Kijk op onze site voor alle materialen.