Software4manufactuers
Image default
Offers

Comfort en duurzaamheid voor particulieren

Hoe ga je nu om met duurzaamheid als particulier? Er zijn een heleboel discussies over, maar hoe maak je nu de juiste keuzes voor jezelf? Wil je duurzamer leven, maar wel genieten van comfort? Lees dan hier de tips over hoe je deze twee zoveel mogelijk prettig combineert.

Airco kopen

Een airco kopen vinden sommige mensen tegenwoordig niet van deze tijd, maar als je in een niet duurzame flat woont dan is het zonder airco soms echt niet te doen. Wat je wel kunt doen is dan bijvoorbeeld een airco kopen die zo duurzaam mogelijk is. Buiten een duurzame airco kopen kun je er ook voor kiezen om zoveel mogelijk over te gaan op elektriciteit. Zeker in de wintermaanden kun je hier ook nog eens flink geld op besparen. Als je in plaats van de verwarming op gas gebruik maakt van 1 of meer elektrische kacheltjes die je alleen op plekken in huis zit waar het nodig is, dan scheelt dat een hoop gasverbruik.

Laadpalen

De tendens is nog steeds dat we overgaan naar meer elektrisch en minder gas. Op dit moment is er ook nog niet veel nieuwe informatie over waterstof goed inzetten voor een duurzame energievoorziening. Het is dus zeker interessant om een laadpaal bij je huis te hebben. Op het moment is bij veel elektrische auto’s nog steeds de actieradius een item. Met een laadpaal bij huis zorg je voor meer flexibiliteit. Dus zo heb je toch net even wat meer comfort.

Het voordeel is trouwens dat je bij bedrijven ook steeds vaker een parkeerplaats hebt, waar je de auto kunt opladen. Er zijn steeds meer laadpalen.

Beleving

Wat je verder nog kunt bedenken is dat comfort inleveren niet altijd slecht is. Het vergroten van je comfortzone is vaak goed voor persoonlijke groei. Lever je comfort in, doordat je bijvoorbeeld een keer niet meteen door kunt rijden, omdat de auto moet opladen? Gebruik die tijd dan om te mediteren of iets anders te doen, waar je normaal niet aan toekomt. Zo wordt het ook nog eens extra leuk!

https://www.kieskeurig.nl/airco